آرتروز گردن (اسپوندیلوز گردن) عارضه ای است که به دلیل فرسودگی و تخریب غضروف رخ می دهد و سبب بروز درد ، التهاب و محدود شدن حرکات گردن می شود.
این بیماری شامل تغییراتی در استخوان ها ، دیسک ها و مفاصل گردن است. این تغییرات اغلب در اثر ساییدگی طبیعی در نتیجه افزایش سن ایجاد می شود. با افزایش سن ، دیسک های ستون فقرات گردنی به تدریج خراب می شوند ، آب و رطوبت خود را از دست می دهند و سفت می شوند ، به همین دلیل است که شیوع آرتروز گردن در افراد میانسال و سالمند بیش از سایر افراد است.
در نتیجه انحطاط دیسک ها و غضروف ها ، ممکن است با ایجاد خارهای استخوانی در مهره های گردنی نیز همراه باشد که این شرایط سبب وارد شدن فشار بر اعصاب نخاعی می شود که در این شرایط علائم حسی و عصبی در بیمار رخ می دهد.
در صورتی که آرتروز گردن منجر به فشار روی نخاع حالتی که میلوپاتی گردنی نامیده می شود، علائم دیگری نیز به همراه دارد از جمله :
استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن برای تسکین درد و التهاب توصیه می شوند.
ممکن است پزشک استفاده از گردن بند طبی را برای کنترل حرکات گردن در دامنه بدون درد توصیه کند.
فیزیوتراپی گردن یکی از موثرترین روش ها در تسکین علائم آرتروز گردن است.
فیزیوتراپیست از تکنیک های درمان دستی و ماساژ تخصصی ستون فقرات ، کشش ، گرما و سرما درمانی و تمرینات ورزشی برای کمک به تسکین علائم بیمار بهره می برد.
برای دریافت خدمات فیزیوتراپی با بالاترین کیفیت می توانید به کلینیک فیزیوتراپی ولنجک ( فیزیوتراپی در زعفرانیه ) مراجعه بفرمایید.
تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی و بی حسی موضعی به مفاصل ستون فقرات یا ناحیه اطراف ستون فقرات ، نیز در تسکین درد و التهاب شدید ستون مهره ها موثر است.
در صورتی که روش های غیرجراحی نتوانند کمکی به بهبود شرایط بیمار بکنند جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی انجام خواهد گرفت. همچنین در صورتی که علائم پیشرونده که نشان دهنده وارد شدن فشار بر نخاع و ریشه های عصبی آن هستند رخ دهند جراحی باید در اولین فرصت انجام بگیرد.
پس از جراحی نیز توانبخشی با فیزیوتراپی ضروری است.
کلمات مرتبط :