تاندونیت کلسیفیه شانه یکی از آسیب های شایع شانه است معمولا در افراد ورزشکار که شانه آن ها تحرک بالایی دارد رخ می دهد و حرکات شانه را دردناک می کند.
این وضعیت دردناک زمانی رخ می دهد که رسوبات کلسیم در تاندون های روتاتور کاف ایجاد شود. این تاندون ها و بافت های اطراف شانه ملتهب می شوند. کلسیفیکاسیون واکنشی اغلب در افراد جوان ایجاد می شود، اما می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد.
علت دقیق کلسیفیکاسیون واکنشی مشخص نیست، اما این روند یک پیشرفت است. هنگامی که فرآیند شروع می شود (به دلایل نامشخص)، کریستال های کلسیم شروع به تشکیل و جمع آوری در بافت های تاندون می کنند. این معمولاً دردناک نیست و بیشتر مردم متوجه تشکیل رسوبات نمی شوند. در نهایت، فرآیند کلسیفیکاسیون متوقف می شود و رسوبات کلسیم شروع به شکستن و جذب مجدد توسط بدن می کنند. در طول مرحله بازجذب است که بسیاری از افراد احساس درد می کنند.
به نظر می رسد زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می گیرند. عوامل مختلفی مانند فعالیت غیرطبیعی غده تیروئید، بیماریهای متابولیک (مانند دیابت) و استعداد ژنتیکی در افزایش خطر بروز این بیماری نقش دارند.
رادیوگرافی معمولی شانه مناسب ترین روش تصویربرداری برای تشخیص تاندونیت کلسیفیه است.
فهرست مطالب
Toggleبرای درمان این آسیب ابتدا فرد باید سطح فعالیت های خود را کاهش دهد تا فشار کمتری بر شانه ی آسیب دیده وارد شود.
استفاده از داروهای ضددرد و ضدالتهاب نیز کمک زیادی به تسکین علائم می کند ، در موارد شدید ممکن است پزشک تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی را توصیه کند.
فیزیوتراپی شانه نیز کمک زیادی به بهبود دامنه حرکتی شانه و کاهش محدودیت های حرکتی می کند.
در صورتی که علائم بیمار با روش های غیر جراحی کنترل نشود، ممکن است جراحی برای شکستن و برداشتن رسوبات لازم باشد.جراحی آرتروسکوپی آخرین گزینه متخصص ارتوپدی است. لازم به ذکر است که درد پس از جراحی می تواند تا چند هفته پس از عمل باقی بماند.
کلمات مرتبط :