فیزیوتراپی کف لگن یکی از حوزه های تخصصی فیزیوتراپی است که بطور خاص به درمان مشکلات ناشی از ضعف و اختلال در عملکرد عضلات کف لگن کمک می کند.
اختلال عملکرد کف لگن می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
هیپوتونیسیتی (ضعیف شدن عضلات کف لگن): به بی اختیاری استرسی، بی اختیاری فوری و افتادگی اندام لگن منجر می شود. بی اختیاری بخشی طبیعی از پیری نیست
هایپرتونیسیتی (عضلات سفت کف لگن): کمک به فوریت ادرار و مدفوع، بی اختیاری فوری، درد مزمن لگن، دیسپارونی، واژینیسموس، ولوودینیا، نورالژی پودندال، سیستیت بینابینی و پروستاتیت مزمن
فیزیوتراپیست هایی با آموزش تخصصی در توانبخشی کف لگن می توانند کمک زیادی به بهبود مشکلات کف لگن بکنند.
بسیاری از افراد مبتلا به درد لگن دارای اختلال عملکرد کف لگن هستند، عضلات کف لگن گروهی از عضلات هستند که به جلو، پشت و کنارههای استخوان لگن و ساکروم متصل میشوند. آنها از مثانه، رحم، پروستات و راست روده حمایت می کنند. آنها همچنین در اطراف مجرای ادرار، راست روده و واژن (در زنان) پیچیده می شوند.
این عضلات باید قادر به انقباض برای حفظ خودداری و آرامش باشند تا امکان ادرار کردن، حرکات روده و در زنان، آمیزش جنسی فراهم شود.
هنگامی که این عضلات کشش بیش از حد (هیپرتونیک) داشته باشند، اغلب باعث درد لگن یا فوریت و فرکانس مثانه و روده می شوند. هنگامی که آنها کم تون (هیپوتونیک) هستند به بی اختیاری استرسی و افتادگی اندام کمک می کنند. همچنین میتوانید ترکیبی از ماهیچههای بیش از حد منقبض و بیش از حد آرام داشته باشید.
اختلال عملکرد کف لگن توسط پزشکان و فیزیوتراپیست های آموزش دیده ویژه برای ارزیابی عملکرد عضلات کف لگن تشخیص داده می شود. آنها همچنین توانایی شما در انقباض و شل کردن این عضلات را ارزیابی خواهند کرد. استخوانها و ماهیچههای کمر، لگن و مفاصل ساکرو ایلیاک نیز باید ارزیابی شوند زیرا این مفاصل میتوانند بر عضلات کف لگن فشار وارد کنند.
وقتی عضلات کف لگن شما سفت یا ضعیف هستند، تنش قبل از ضعف درمان می شود. هنگامی که ماهیچه ها به حالت استراحت طبیعی رسیدند و قادر به استراحت کامل شدند، قدرت آنها مجددا ارزیابی می شود و در صورت لزوم تمرینات تقویتی تجویز می شود.
خودمراقبتی بخش مهمی از درمان است. از فشار دادن یا زور زدن هنگام ادرار کردن خودداری کنید و از پزشک خود در مورد نحوه درمان یبوست سوال کنید. شل کردن عضلات در ناحیه کف لگن مهم است و انجام کگل معکوس ممکن است یکی از راههای کمک به افزایش طول و شل شدن این عضلات باشد. استفاده از روش هایی مانند حمام آب گرم دو بار در روز نیز می تواند مفید باشد.
فیزیوتراپی کف لگن با استفاده از متدها و مدالیته های مختلفی می تواند به بهبود مشکلات ناشی از اختلال در عملکرد عضلات کف لگن کمک کند. بیوفیدبک تراپی و تمرینات ورزشی از جمله موثرترین راهکارهای فیزیوتراپی کف لگن هستند.
کلمات مرتبط :