لیزردرمانی یکی از روش های درمانی نوین است که با استفاده از انرژی الکترومغناطیس مادون قرمز برای اهداف درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
زمانی که سلول ها در بافت های مختلف بدن از جمله تاندون ها، استخوان ها، رباط ها و ماهیچه ها در معرض اشعه ی لیزر قرار می گیرند، سرعت تولید مثل و ترمیم آن ها افزایش می یابد.
انرژی ناشی از امواج لیزر موجب افزایش فعالیت آنزیم های تولید کننده انرژی و در نتیجه افزایش میزان انرژی سلول ها در بافت های بدن برای تولید مثل و ترمیم خود می شود.
انرژی ناشی از امواج لیزر همچنین سبب افزایش جریان خون لنفی در بدن شده که می تواند به کاهش ادم و درد در بافت های آسیب دیده کمک کند.
درمان با لیزر همچنین موجب افزایش جریان خون و در نتیجه گرما در بافت هدف شده که این امر نقش موثری در افزایش سرعت فرایندهای ترمیمی در بدن دارد.
این روش درمانی همچنین می تواند سبب ایجاد اختلال در چرخه انتفال پیام درد و سرکوب پیام درد شود که از این جهت نیز کمک زیادی به کاهش احساس درد می کند.
استفاده از لیزردرمانی در زنانی که در دوران بارداری قرار دارند ممنوع است. مبتلایان به تومورهای پوستی بدخیم و افرادی که دارای ضربان ساز مصنوعی در قفسه سینه هستند نیز نباید تحت درمان با این روش قرار بگیرند.
کلمات مرتبط :